5 sfaturi pentru ingrijirea dintilor de lapte la copii


21 septembrie 2017

Sursa imagine: https://static.independent.co.uk

Dintii de lapte ai princhindelului tau sunt la fel de importanti ca cei permanenti. Acestia necesita ingrijre prin periaj inca de la prima aparitie, asemenea dintilor de adult. La inceput, trebuie sa te implici activ in curatarea danturii celui mic, pentru ca acesta nu stie si nici nu poate efectua un periaj corespunzator. In timp, spalatul dintilor va deveni responsabilitatea lui in totalitate, tu ramanand doar sa supraveghezi acest proces, asigurandu-te totodata ca are loc.

5 sfaturi pentru igiena orala la copii

  1. Alege produse potrivite varstei lui

    Exista produse adecvate varstei copilului. Foloseste o periuta speciala daca cel mic are varsta de pana intr-un an pentru ca aceasta are perii foarte moi si permite curatarea tesutului gingival, fragil, al copilului. In perioada de crestere a dintilor, gingia acestuia este sensibila si dureroasa, iar periajul ii va oferi o senzatie de relaxare.

  2. Transforma spalatul pe dinti in joc

    Un periaj corect ar trebui sa dureze aproximativ 3 minute. Acesta se efectueaza prin miscari blande, verticale, care stimuleaza circulatia parodentara si elimina riscul aparitiei parodontozei pe viitor. Dintii superiori se periaza de sus in jos si cei inferiori de jos in sus pentru ca astfel se poate ajunge si la spatiile interdentare.

    Transforma periajul dintr-o obligatie intr-o activitate mai placuta pe care copilul tau sa o faca ori de cate ori e necesar. Recompenseaza-l dupa un anumit numar de spalari pe care le realizeaza. Astfel, cel mic va percepe totul ca pe un joc si periatul dintilor nu va mai fi o povara.

  3. Familearizeaza-l cu medicul stomatolog

    Specialistii CityDent.ro recomanda ca prima vizita la stomatolog ar trebui sa aiba loc in jurul varstei de 3 ani pentru ca piciul sa se poata obisnui cu cabinetul dentistului, scaunul si aparatura si astfel, teama fata de acest loc sa dispara. Dupa 4 ani, vizitele la medicul stomatolog ar trebui sa se faca regulat.

  4. Asigura-i o alimentatie corecta

    O alimentatie corecta, bogata in vitamina D si calciu ii va intari dantura, crescandu-i rezistenta la aparitia cariilor, rupere sau eroziune. Calciul poate fi acumulat din produse alimentare precum oua, lapte, branza, paine si legume verzi, iar vitamina D din unt, margarina, peste. De asemenea, o dieta bogata in fructe si legume il va tine departe de interventiile stomatologice serioase pentru mult timp.

  5. Previne aparitia cariilor

    Aparitia cariilor la copii poate fi prevenita prin efectuarea unui periaj regulat, dimineata si seara, prin reducerea consumului de dulciuri si inlocuirea acestora cu fructe.



Mai multe articole