LOCATIA NOASTRA

Str. Teheran nr. 2, etaj 2, București

0740 621 090

Luni – Vineri, între 09:00 – 21:00

    0740 621 090 Preturi   |   Luni » Vineri 09:00 - 21:00   |   Str. Teheran, nr. 2, București

Sigilarea dinţilor

Sigilarea dintilor

Sigilarea dentară este cea mai buna si eficienta masura profilactica in stomatologia pediatrică.

Sigilarea dentară este o procedură preventivă, simplă, rapidă și nedureroasă prin care un material compozit, in stare fluida, se aplica pe suprafata ocluzala (de masticatie) a molarilor si premolarilor. Aceasta suprafata are numeroase șanțuri și fosete, uneori foarte adanci ce favorizeaza retentia alimentara si aparitia cariei dentare.

Cu toate că se poate aplica și în cazul adulților, sigilarea dentară este de regulă o procedură specifică stomatologiei pediatrice. Ideal sigilarea trebuie realizata cat mai rapid din momentul eruptiei complete a dintelui pe arcada

Este foarte important ca pacientul să înțeleagă că această procedură este un simplu adjuvant menit să faciliteze și să sprijine igiena dentară, nu să o înlocuiască.

Sigilarea dentara poate fi realizata si la adulti, in special la cei cu risc crescut de carie. Sigilarea se aplica pe dinti indemni ce nu prezinta proces carios.

 

În ce constă procedura?

Procedura este foarte simplă: mai intai suprafața dintelui este pregătită si curățată cu pasta profilactica, apoi se izoleaza și se uscată dintele, se aplică apoi sigilantul și se întărește cu ajutorul unei lămpi cu lumină albastră. În urma aplicării, medicul stomatolog va verifica dacă sigilantul nu afectează mușcătura (ocluzia).

Pentru cine este potrivită sigilarea dentară?

Decizia asupra tratamentului o ia medicul specialist în funcție de adâncimea șanțurilor de pe suprafața dintelui, care diferă de la caz la caz: copilul dumneavoastră nu are în mod obligatoriu nevoie de sigilare dentară.

Sigilarea dinților de lapte nu este intotdeauna recomandată. Procedura este mai frecvent întâlnită si recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii a se realiza la nivelui primilor doi molari permanenti care sunt mai susceptibili la formarea cariilor din cauza formei și a poziției, care îi fac ceva mai greu accesibili micului pacient. Medicul stomatolog vă poate însă recomanda, în anumite cazuri, șisigilarea altor dinți.

Cât timp rezistă sigilanții dentari?

Chiar dacă după o vreme se deteriorează în mod normal, sigilanții pot rezista mai mulți ani, în funcție  de obiceiurile alimentare și de igienă ale pacientului. Aplicarea sigilanților pe dinții copilului necesită supravegherea acestora de către medicul stomatolog la intervale regulate, ce coincid cu controalele obligatorii, respectiv la 6 luni, pentru a remarca din timp eventuala uzură sau deteriorare a materialului și formarea cariilor sub nivelul sigilantului. Dacă este cazul, dentistul dumneavoastră poate decide îndepărtarea sigilantului pentru a se asigura de integritatea dintelui si reaplicarea sigilarii.

    appoinment Programeaza-te online:


    Doresc să mă abonez la newsletterul CityDent pentru a primi oferte si noutati din partea clinicii.

    Comments are closed.