Accidentari dentare in vacanta. Cum procedezi?


21 septembrie 2017

Sursa imagine: http://c1.thejournal.ie/

Perioada verii este perioada in care au loc cele mai dese accidente ale copiilor, in special cele dentare. Fie ca se joaca cu skateboard-ul sau trambulina, calatoresc cu familia sau inoata in piscina, exista oricand riscul ca cei mici sa sufere un accident.

Cel mai potrivit lucru pe care il poti face ca parinte este sa fii precaut si mai ales, informat, pentru a sti care e primul lucru pe care il faci in cazul in care cel mic isi pierde un dintisor in urma unei lovituri.

In continuarea acestui articol ti-am pregatit cele mai frecvente intrebari cu privire la accidentele dentare din timpul verii pe care parintii le intampina adesea.

5 intrebari frecvente cu privire la accidentele dentare ale copiilor in timpul vacantei

  1. Eu si intreaga familie ne pregateam sa campam in timp ce unul dintre copii s-a lovit si si-a scos un dinte. Ce ar trebui sa fac?

    Daca e posibil, ataseaza dintele la loc, cat mai repede posibil. Daca acest lucru nu se poate, atunci clateste dintele in apa curata, fara a atinge radacina, pune-l intr-o cana cu lapte si mergi de urgenta la medicul dentist.

  2. Sunt intr-un road trip cu copilul si tocmai si-a ciobit dintele intr-un bob de porumb. Ce ar trebui sa fac?

    Ai grija sa mentii dintele cat mai curat posibil si foloreste pasta de dinti cu fluor pentru a peria dintele fracturat. Daca este posibil, trimite dentistului tau o poza cu fractura dentara si stabileste o vizita urgenta de indata ce va intoarceti din vacanta.

  3. Eu si familia suntem intr-un road trip si copilul a mestecat ceva gumat care i-a smuls coroana dentara. Ce ar trebui sa fac?

    Curata coroana, dar nu o atasa la loc. Alege un recipient in care sa o depozitezi si programeaza un control la medicul stomatolog cat de curand posibil.

  4. Copilul meu sufera de durere de dinte, probabil din cauza unei carii. Din pacate suntem in vacanta, departe de orice cabinet stomatologic. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?

    Administreaza-i celui mic un ibuprofen pentru durere. De asemenea, este important sa mentii zona afectata curata si sa apelezi la un dentist cat mai repede posibil.

  5. Eu si copilul eram la o scurta plimbare cu bicicleta. Acesta a cazut si si-a strapuns limba cu unul dintre dinti. Necesita ingrijire medicala? Ar trebui sa merg cu cel mic la un dentist ori la urgente?

    Dupa un asemenea accident cu bicicleta, este necesara o sutura de urgenta. Daca observi si o slabire a dintilor, atunci poti apela si la un medic stomatolog, dar sutura este cea prioritara in aceasta situatie.

Cum previi accidentele dentare?

Atunci cand pleci cu cei mici in vacanta, pentru a preintampina posibilele accidente dentare, este recomandat sa eviti alimentele tari sau gumate daca cel mic are coroana dentara. Acesta este un sfat de care ar trebui sa tii cont zilnic, nu doar in vacanta. De asemenea, nu uita periuta si pasta de dinti, precum si ata dentara si apa de gura care sunt esentiale in mentinerea sanatatii cavitatii bucale a celui mic. Totodata, impacheteaza tifon pentru cazurile in care apar sangerari in urma unui accident si ibuprofen pentru a reduce durerile dentare.



Mai multe articole